Ziekenhuisdieet

Ziekenhuisdieet

Ziekenhuisdieet? In vijf dagen, vijf kilo afvallen? Het klinkt als muziek in de oren. Dit crashdieet stijgt enorm aan populariteit. Waar dit dieet oorspronkelijk bedoeld is voor mensen die een operatie moeten ondergaan, maar te zwaar zijn, lijkt vandaag de dag het ziekenhuisdieet voor iedereen. Hoe het ziekenhuisdieet werkt en wat de voors en tegens zijn, dat leggen wij in deze blogpost haarfijn uit.

Wat is het ziekenhuisdieet?

Mensen die te zwaar zijn voor een operatie worden aangeraden om het ziekenhuisdieet te volgen. Zij kunnen in een korte periode dan veel overtollig vet kwijtraken. Sinds een aantal jaar is dit dieet ook populair geworden onder mensen zonder medische klachten, maar die wat kilo’s kwijt willen. Het ziekenhuisdieet volg je vijf dagen. Deze dagen houdt je vast aan strak regime.

Hoe ziet het ziekenhuis dieet eruit?

Het ontbijt is iedere ochtend hetzelfde. Er mag één sinaasappel of grapefruit gegeten worden samen met éém beschuit of geroosterde boterham. Hierbij mag thee of koffie zonder suiker genomen worden.
De lunch is vrijwel iedere dag identiek. Er mag één sinaasappel of grapefruit gegeten worden in combinatie met één ei, twee bekers yoghurt en twee geroosterde boterhammen. De laatste dag van het dieet mag er tijdens de lunch 200 gram vis gegeten worden in plaats van de yoghurt en het ei.

Het avondeten ziet er tijdens de vijf dagen als volgt uit:
Maandagavond wordt er twee tomaten, twee eieren, een beker yoghurt, twee beschuiten en een halve krop sla gegeten. De sla mag met wat olie en azijn lekker gemaakt worden.
Dinsdagavond bestaat het diner uit een sinaasappel of grapefruit, een tomaat, een beker yoghurt, een beschuit en een rundertartaartje. Woensdagavond is vrijwel identiek aan de dinsdagavond, alleen mag er dan een runderbiefstuk gegeten worden van 125 gram in plaats van het rundertartaartje.
Op donderdagavond mag er een appel, twee tomaten, een rundertartaartje en een beschuit gegeten worden.
Op vrijdag, de laatste avond eet je een ei, een tomaat en een halve krop sla.

Op deze manier kun je in vijf dagen maar liefst vijf kilo afvallen.

De voordelen van het ziekenhuis dieet

Dit dieet heeft meerdere voordelen. Natuurlijk is de voornaamste reden dat je extreem snel kunt afvallen. Wil je snel wat kilo’s kwijt? Dan is dit dieet vrijwel de snelste oplossing. Daarnaast worden er ook alleen producten geconsumeerd die goed te vinden zijn in de Nederlandse winkels. Je hoeft er niet speciaal voor op pad en kunt gewoon inkopen doen bij de supermarkt bij jou in de buurt.
Daarnaast is het fijn dat dit dieet erg kort is, hierdoor is het extra eenvoudig om het dieet vol te houden.

De nadelen van dit dieet

Dit dieet is van origine niet tot stand gekomen om even snel wat af te vallen. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeten afvallen voor een operatie. Het is ontwikkeld om snel resultaat te leveren, maar niet als standaard afvalmethode.
Hierdoor is de kans dat je na de vijf dagen, de kilo’s er weer snel aan hebt zitten erg groot. Je hebt een grote kans op het zogenaamde jojo effect door een crashdieet.

Hoe lang kun je dit dieet volhouden

Dit dieet is speciaal ontwikkeld voor vijf dagen. Het is daarom ook aan te raden om dit dieet maar vijf dagen te volgen. Volgens verschillende media is het mogelijk om dit dieet tot drie weken te volgen, maar dit zou kunnen leiden tot erge voedingstekorten. Je kunt het dieet dus best vijf dagen volgen, een stopweek houden en de week erop het dieet nog eens volgen.

Houd jij van snel resultaat en wil je afrekenen met de overtollige kilo’s? Volg dan vijf dagen lang het ziekenhuis dieet en geniet van een geweldig resultaat. De kilo’s vliegen eraf met een relatief eenvoudig dieet.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Ben je momenteel bezig met afvallen?

Meld je dan aan voor onze community waarin je in contact komt met duizenden andere mensen die bezig zijn met afvallen. Meld je hier aan >

P.S. Wij vinden het leuk als je hieronder een reactie achterlaat ?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: