Afstand Meten Wandelen

afstand meten wandelen

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van wandelen en hardlopen. En dat is niet zo gek. Deze activiteit is in principe voor iedereen geschikt en is bovendien ook nog eens heel laagdrempelig. Kosten nihil en de sportschool is de natuur. Een leuke uitdaging is je grenzen verleggen. Dit kun je bewerkstelligen door de afstand te meten tijdens het wandelen of hardlopen. Lukt het jou om iedere maand iets verder te lopen?

Afstand meten wandelen

Wie gaat wandelen of hardlopen vindt het vaak wel fijn om van tevoren te weten hoe de route loopt. Waar kom ik langs en hoe ver is de route? Er zijn speciale websites waar je de afstand kunt meten die je afgelegd hebt. Uiteraard is het ook mogelijk om dit na thuiskomst te checken. Natuurlijk pak je eerst even lekker een glas water. En misschien moet je nog wel even rekken en strekken na die stevige wandeling of flinke hardloopsessie.

Maar daarna is het superleuk om via Google Maps te checken welke afstand je hebt afgelegd. Het werkt heel eenvoudig. Je zoomt de kaart steeds meer in totdat je herkenning ziet. Dat zullen in de meeste gevallen straatnamen zijn. Door elke keer van hoek naar hoek te gaan, en die te markeren, verschijnt de gelopen afstand in beeld. Het is zelfs mogelijk om te kijken hoe snel je gemiddeld hebt gelopen of gerend.

Meten onderweg

Niet iedereen heeft het geduld om af te wachten tot hij of zij weer thuis is. Sommige wandelaars en hardlopers vinden het supergaaf om onderweg hun afstand al bij te houden. Dit kan middels een sporthorloge. Deze kan afstand meten tijdens wandelen of hardlopen. Wie een duurdere versie koopt zal bijvoorbeeld ook nog zijn of haar hartslag bij kunnen houden en het aantal calorieën wat verbrand is. Vind je het zonde om helemaal apart een sporthorloge aan te schaffen? Gebruik dan je smartphone.

Er zijn ontzettend veel apps die de afstand tijdens wandelen of hardlopen meten. Let er wel op dat je dan een goed passend hoesje voor je smartphone hebt. Het is echt heel hinderlijk als deze tijdens het wandelen of hardlopen steeds afzakt. Als je ervoor zorgt dat de app de afstanden registreert, is het een hele leuke uitdaging om per maand je afstand te vergroten. Hier bouw je meteen een hele goede conditie mee op.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Ben je momenteel bezig met afvallen?

Meld je dan aan voor onze community waarin je in contact komt met andere mensen die bezig zijn met afvallen. Meld je hier aan >

P.S. Wij vinden het leuk als je hieronder een reactie achterlaat ?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: